Kiese ®

22,95

Beschikbaar vanaf: ,

Waarom verdwijnen sommige rozen nou toch altijd uit ons assortiment? Voor Kiese was er géén enkele reden! Maar nu terug van weg geweest, om voor altijd te blijven. Niet dat iedereen plaats heeft voor deze struik, dat niet. Maar in een haag, of losstaand, in en border: overal waar u een paar vierkante meter over heeft: doe het! Eenmalig bloeiend, maar de bloemen zijn fenomenaal! heerlijke geur, geliefd bij insecten, relatief vroeg bloeiend in het jaar, mei-juni. Mooie gezonde glanzende bladeren. En dan, ja, dan, in het najaar… Bottels! stevig, mooi, blijven lang hangen en dus lang plukbaar. Ze smaken écht heerlijk. Kruidig, fris, spannend! Dat is nog eens een bottel om ‘iets’ mee te doen. Verzin het maar. Azijn, chutney, siroop, jam… door de smaak van deze bottel wordt geen enkel product wat u er mee maakt meer wat u gewend was. Dat had Hermann Kiese eens moeten weten. Ruim honderd jaar later…

Uitverkocht

Ontvang een bericht wanneer de roos (of mest) beschikbaar is


Verder winkelen

Beschrijving

Eigenlijk wilde Hermann Kiese aan het begin van de vorige eeuw een nieuwe Rosa canina onderstam kweken. De bloemen en de bottels waren echter zo leuk, dat het al snel een sieraad in menig tuin bleek. Hoewel niet veel meer gekweekt heeft Kiese kwaliteiten die we jarenlang onderschat hebben.

Extra informatie

Gewicht 5 kg
Bij/Insecten vriendelijk

Pergola of rozenboog

Voor in bomen

Verdraagt (zoute)zeewind

Ja

Verdraagt schaduw

Verdraagt arme grond

Ja

Synoniemen

Struikroos

Sterroetdauw

Snijroos

smaak

Roostype

Roest bestendig

Pot en balkon

Meeldauw

Bloei

Landschapsrozen

Klimroos

Klimaatzone

4

Kleur

Jaar

1910

Hoogte (cm)

150-200

Haag

Ja

Groep

Heesterroos

Geur

Bottels

Bloemvorm

Bloemgrootte

Winner

Kiese

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kiese ®” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Viert u met ons mee? Wij zijn onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie in Biervliet. Dat willen wij graag vieren met de doop van een nieuwe roos. Op vrijdagmiddag 14 juni bent u vanaf 14:00 uur van harte welkom op ons nieuwe adres: Paviljoenweg 6, 4521 RD BIERVLIET, Nederland. Veel tijd voor verkoop en advies hebben we niet deze middag. Hiervoor kunt u beter op een andere dag komen. Team Bierkreek.