Nadia Zerouali ®
€26,95
Ok. Alle rozenblaadjes zijn eetbaar mits onbespoten natuurlijk. Met name insecticiden vinden zo nog tot ná één jaar (!) terug in de bladeren en bloemen. Laten wij nou de enige rozenkwekerij in Nederland zijn die bij de teelt géén bestrijdingsmiddelen gebruikt! Alle rozenblaadjes eetbaar; maar niet allemaal even lekker. Daarom heeft het veredelingsbedrijf Pheno Geno een lijn met eetbare rozen op de markt gebracht. Allemaal met een aantoonbaar hoog gehalte antioxidanten, vitamine C en suiker. Van de 8 soorten vonden wij er 6 sterk genoeg om mee verder te gaan. ‘Nadia Zerouali’ is er daar één van!De anderen zijn: Pear, Dolce, Eveline Wild, Theo Clevers en Renée van Wegberg.
Geel! En daarom heel geschikt in frisse, groene, zomerse salades uit de mediterrane keuken waar de smaak van citrus en citroengras het beste tot zijn recht komen. Doet het ook prima in zomerse drankjes. Nadia is bekend van de Nederlandse televisie en haar manier van koken is als deze roos: simpel en ongecompliceerd. Daar komen vaak de beste recepten uit voort.
Een forse struik die tegen een stootje kan, maar wel een goede standplaats nodig heeft, op arme grond kan ze last hebben van sterroetdauw. Daarom vinden wij haar ook minder geschikt voor een pot. Maar met een goede verzorging: krijgt u dan een overdaad van bloemen! Smullen! 70-90 cm hoog.
Op voorraad
Verder winkelen
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.