Louise Odier ®

19,45

Louise Odier is zo een typische Bourbonroos. Een historische roos, van vroeger, van lang vergeten tijden. Diep roze, met een heerlijke geur. Beetje komvormig, compact. Je zou ze als snijbloem kunnen gebruiken. In dat geval is onze zomermest, die bevat meer kalium, een must. Door die kalium krijgen ze over het algemeen wat langere, stevigere stengels. En wil je deze dan toch planten, geef hem ook maar een lichte herfstbemesting. Want dat verbeterd de bodem voor het volgende jaar. En goede grond is voor deze soort echt onontbeerlijk. Probeer haar niet op een plek te planten met lichte zandgrond, of met weinig water. Ze heeft écht goede bodem nodig!!!

Op voorraad


Verder winkelen
Categorieën: , ,

Beschrijving

Er zijn veel historische rozen waar we als Bierkreek afscheid van genomen hebben. We vinden ze niet sterk genoeg, te zwak, te ziektegevoelig.
En heel af en toe halen we er tóch weer even eentje terug. Omdat ze niet verloren gaan. Omdat ze toch wel weer even heel erg mooi zijn… of gewoon lekker ruiken.
Eenmalig dus. Voor de liefhebber.

Extra informatie

Gewicht 5 kg
Bij/Insecten vriendelijk

Landschapsrozen

Voor in bomen

Verdraagt (zoute)zeewind

Nee

Verdraagt arme grond

Nee

Synoniemen

Struikroos

Sterroetdauw

Snijroos

Roostype

Roest bestendig

Pot en balkon

Pergola of rozenboog

Meeldauw

Klimroos

Bloei

Klimaatzone

5

Kleur

Jaar

1851

Hoogte (cm)

100-300

Haag

Ja

Groep

Bourbonroos

Geur

Stekelloos

Bodembedekkend

Nee

Bloemvorm

Bloemgrootte

Winner

Margottin

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Louise Odier ®” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Viert u met ons mee? Wij zijn onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie in Biervliet. Dat willen wij graag vieren met de doop van een nieuwe roos. Op vrijdagmiddag 14 juni bent u vanaf 14:00 uur van harte welkom op ons nieuwe adres: Paviljoenweg 6, 4521 RD BIERVLIET, Nederland. Veel tijd voor verkoop en advies hebben we niet deze middag. Hiervoor kunt u beter op een andere dag komen. Team Bierkreek.